top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıÇatı İzolasyonu

Poliüretan Çatı Kaplama

Güncelleme tarihi: 1 Kas 2021



Poliüretan çatı kaplama uygulaması en verimli izolasyon çözümü olarak öne çıkmaktadır. Sprey poliüretan köpükle ısı, ses, nem, terleme gibi sorunları tek bir uygulamayla çözüyoruz. Poliüretan çatı kaplama uygulamasından sonra kış günlerinden belirgin bir fatura düşüşü, yaz günlerindeyse sıcaktan durulamayan ortamlarda daha rahat bir ortama kavuşma imkanı sağlıyoruz.


Uygulamayı Nereye Yaptırmalıyım ?


Binada çatı arası diye tabir ettiğimiz bir alan bulunuyorsa bu zemine uygulama yapmak daha etkili olacaktır. Çatı arasındaki zemine uygulama yapılabilmesi için burada bulunan her türlü pisliğin uygulamadan önce temizlenmesi gerekir. Poliüretan köpük uygulamasının tozlu zemine uygulanmaması gerekir.


Eğer çatı arası zemin olmayan bir çatıya sahipseniz uygulamayı alt kısımdan yukarıya doğru yapmamız daha ekonomik olacaktır. Sprey poliüretan köpük uygulamasının güneşe karşı dayanıklılığı olmadığı için güneş gören bir ortamda uygulandığında mutlaka üzerine uv dayanımlı boya uygulamasının yapılması gerekir. Bu da ekstra maliyet demektir.


Çatının altından uygulamanın mümkün olmadığı ortamlarda poliüretan köpük uygulamasının üzerine boya veya şap atılması gerekir. Boya şapa göre daha ekonomiktir ve binaya yük getirmez. Dezavantajıysa 5-6 sene sonra açılmalar meydana gelebilir ve tekrardan boya yapılması gerekebilir. Üzeri aktif olarak kullanılan alanlarda şap atılması daha doğru olacaktır.


Uygulamanın Faydaları Nelerdir ?


  • Ahşap çatılarda küflenmeyi ve haşere oluşumunu engeller.

  • Sac çatılarda terleme sorununu kesin olarak çözer, ses sorununu azaltır.

  • Ahşap çatılarda ekstra sağlamlaştırma sağlar.

  • Ek yersiz uygulama olduğundan ısı köprüleri oluşmasını engeller.

  • En verimli ısı yalıtım uygulamasıdır.


Poliüretan Çatı Kaplama Fiyatları


Poliüretan çatı kaplama fiyatlarını hesaplamada uygulanacak alanın büyüklüğü, zeminin çeşidi, ortam sıcaklığı gibi birçok kriter mevcuttur. En doğru fiyatı almak için müşteri danışma hattımızdan bize ulaşıp detaylı bilgileri alabilirsiniz.



435 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page